U skladu s našom posvećenošću održivom razvoju na globalnom nivou, IKEA Srbija se od samog osnivanja 2008. godine uključila u život zajednice i pružala podršku u slučajevim prirodnih i društvenih nepogoda.

„Roditeljska kuća“

2009. godine IKEA je opremila „Roditeljsku kuću“ pri Institutu za majku i dete u Beogradu, kako bi porodice koje dolaze u Beograd zbog dugoročnih medicinskih tretmana neophodnih njihovoj deci imale prijatno i ugodno mesto u kome mogu da borave.

Poplave 2014.

Tokom katastrofalnih poplava koje su zadesile Srbiju i region 2014. godine, različite organizacije širom Evrope u okviru IKEA grupe obezbedile su značajnu pomoć u novcu i nameštaju.

2500 stabala na Košutnjaku

Zajedno s globalnim partnerom, organizacijom WWF, lokalnom zajednicom i partnerima, posadili smo 2500 stabala na Košutnjaku u sklopu akcije pošumljavanja.

Izbeglička kriza 2015-2016.

Usled izbegličke krize koja je zadesila Evropu i Srbiju, IKEA je kroz saradnju s globalnim partnerima UNICEF i UNHCR obezbedila značajne količine artikala za opremanje tranzitnog centra za izbeglice Principovac, u opštini Šid.

Saniranje posledica zemljotresa i socijalni stanovi u Kraljevu

Nakon zemljotresa koji je pogodio Kraljevo 2011. godine, IKEA je pomogla saniranje posledica kroz donaciju 2000 dečijih krevetića za vrtiće i porodice u Kraljevu, kao i donaciju neophodnog nameštaja domaćinstvima koja su bila teško pogođena zemljotresom.

U Kraljevu smo potpuno opremili i tri takozvana socijalna stana, za stanovanje mladih bez roditeljskog staranja, nakon što napuste ustanove za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja.