Na drugi konkurs kompanije IKEA stiglo gotovo 2.200 prijava

Interesovanje pokazali i kandidati iz inostranstva

(Beograd, 26. septembar 2016.)
Novi krug zapošljavanja u kompaniji IKEA ponovo je izazvao veliko interesovanje građana Srbije, ali i onih koji bi došli u Srbiju ili se vratili da u njoj žive i rade. U okviru priprema za otvaranje robne kuće u Bubanj potoku, kompanija IKEA početkom septembra raspisala je konkurs za 30 novih zaposlenih na 12 radnih mesta za koje se prijavilo 2.168 kandidata.

Najveći broj prijava stigao je iz Beograda, 1492. Iz drugih mesta stiglo je 529 prijava: iz Niša 46, iz Novog Sada 36, iz Pančeva 26, dok je iz Kragujevca prispelo 20 prijava. Iz inostranstva se prijavilo 17 kandidata, najviše iz Hrvatske (4), Kanade (2) i Crne Gore (2), a po jedan kandidat prijavio se iz Mađarske, Bugarske, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Švedske, Velike Britanije, Švajcarske i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kandidati su najveće interesovanje ispoljili za ove sektore: dizajn enterijera (314 prijava), odnosi s kupcima (291 prijava) i prodaja (247 prijava).

U ovom je krugu konkurs bio raspisan za 7 radnih mesta u Odeljenju prodaje, 12 radnih mesta u Odeljenju za komunikaciju i dizajn enterijera, 4 radna mesta u Odeljenju logistike, 2 radna mesta u Odeljenju za odnose s kupcima i po jedno radno mesto u odeljenjima za upravljanje poslovanjem, održavanje objekta, rad s korišćenom robom, nekretnine i ekspanziju i IKEA Food.

„Hvala svima koji su se prijavili! Veoma nam je drago što toliki broj kandidata želi da učestvuje u našoj viziji da stvaramo bolju svakodnevicu za što veći broj ljudi u Srbiji!

Za 50 radnih mesta objavljenih do sada prijavilo se oko 7.200 kandidata. Najviše prijava stiglo je, kako se moglo očekivati, iz Beograda, a prijatno smo se iznenadili odzivom kandidata iz inostranstva.

Najveće interesovanje za rad u kompaniji IKEA očekujemo početkom sledeće godine, kada ćemo raspisati konkurs za preko 200 radnih mesta“, istakla je Jelena Roskić, menadžer za ljudske resurse u robnoj kući IKEA u Beogradu.

Da li želiš da nam se pridružiš?

Proveri slobodna radna mesta