Novi talas zapošljavanja za robnu kuću IKEA u Beogradu – traži se 30 novih kolega za 12 pozicija

(Beograd, 9. septembar 2016.)
Novi talas zapošljavanja u budućoj robnoj kući IKEA u Beogradu otvoren je danas i trajaće do 18. septembra.

Tražimo 30 budućih kolega za 12 otvorenih pozicija i to: 7 radnih mesta u odeljenju prodaje, 12 radnih mesta u odeljenju za komunikacije i dizajn enterijera, 4 radna mesta u odeljenju logistike, 2 radna mesta u odeljenju za odnose s kupcima i po 1 radno mesto u odeljenjima za upravljanje poslovanjem, za održavanje objekta, za rad s korišćenom robom, nekretnine i ekspanziju i IKEA Food.

Prijave zainteresovanih kandidata primaju se putem internet stranice www.zaposljavanje.vizijadoma.rs gde se mogu naći sve informacije o postupku zapošljavanja, a prvi korak je podnošenje biografije. Nakon pregleda pristiglih biografija slede telefonski intervjui, potom i razgovori uživo, a završni korak je procenjivanje kandidata kroz tzv. evaluacioni centar, gde se pored poslovnih veština procenjuje i usklađenost ličnih vrednosti kandidata s vrednostima kompanije IKEA.
Vrednosti na kojima IKEA temelji svoje poslovanje i traži ih u svojim zaposlenima jesu pre svega: zajedništvo – jer svi zaposleni doprinose napretku i samo zajednički je moguće ostvariti IKEA viziju, odnosno stvarati bolji svakodnevni život za što veći broj ljudi; skromnost i snaga volje – gde skromnost ne znači držati se po strani, jer ponekad treba da budemo odlučni kako bismo bili plemeniti; vođstvo ličnim primerom – jer ljude inspiriše ponašanje drugih i zato IKEA zaposleni svojim ponašanjem treba da daju dobar primer kolegama, ali i kupcima; briga o troškovima – jer dobre rezultate možemo ostvariti i uz pažljivo planiranje i raspolaganje resursima; i na kraju težnja ka stalnom usavršavanju – i to kroz postavljanje pitanja i znatiželju.
„Za 16 pozicija objavljenih u maju ove godine prijavilo se 4.200 kandidata. Najveće interesovanje zabeleženo je za poziciju menadžera za odnose s kupcima, za koju je stiglo čak 719 prijava, a veliko interesovanje kandidati su pokazali i za odeljenje ljudskih resursa i unutrašnjeg dizajna. Pored kandidata iz Srbije, primili smo čak 42 prijave iz inostranstva. Uzimajući u obzir i konkurs objavljen danas, IKEA je u prethodnih nekoliko meseci otvorila mogućnost za zapošljavanje 50 osoba, dok će naredni talas zapošljavanja biti krajem ove i početkom naredne godine, kada ćemo objaviti konkurs za preko 200 radnih mesta“, kaže Jelena Roskić, menadžer za ljudske resurse u kompaniji IKEA Srbija.

Investicija kompanije IKEA u prvu robnu kuću iznosi 70 miliona evra. Robna kuća se gradi na parceli uz auto-put Beograd – Niš, pored naplatne rampe „Bubanj potok“ na udaljenosti od 14 kilometara od trga Slavija, i biće otvorena na leto 2017. Prostiraće se na više od 30.000 m², imaće 1.500 parking mesta, restoran s preko 500 mesta, bistro, prodavnicu švedske hrane i igraonicu. Robna kuća će kupcima ponuditi inspiraciju za uređenje prostora i pun asortiman od oko 9.500 proizvoda za uređenje doma, visokog kvaliteta i atraktivnog dizajna, po cenama koje će biti pristupačne građanima Srbije.

Da li želiš da nam se pridružiš?

Proveri slobodna radna mesta