Okupljamo tim – imamo skoro 3.500 prijava

(Beograd, 24. maj 2016.)
Konkurs za prve pozicije u robnoj kući IKEA u Bubanj Potoku i centralnoj kancelariji kompanije IKEA jugoistočna Evropa u Beogradu upravo je završen, a za otvorenih 10 radnih mesta stiglo je čak 3.491 prijava.

Najveće interesovanje zabeleženo je za poziciju menadžera za odnose sa kupcima, za koju je stiglo čak 719 prijava, a veliko interesovanje kandidati su pokazali i za odeljenja ljudskih resursa (358 prijava) i dizajna enterijera (355 prijava).

Proces odabira novih kolega koji će raditi u robnoj kući IKEA nastavlja se telefonskim intervjuima, nakon kojih sledi dodatna selekcija kandidata koji će biti pozvani na razgovor uživo. Završni krug, u koji će ući po nekoliko kandidata za svaku poziciju, uključivaće tzv. Assessment Centre, odnosno specijalizovano testiranje.

„Hvala svima koji su se prijavili! U procesu selekcije kandidata fokus ćemo staviti na vrednosti koje potencijalne kolege ispoljavaju ponašanjem. Tražimo kolege kojima je zajedništvo i timski rad način na koji vole da rade, koji su skromni ali imaju jaku snagu volje, koji će davati dobar primer svojim kolegama i koji znaju da vode računa o troškovima. Očekujemo da se proces selekcije kandidata završi do kraja jula za najveći deo oglašenih pozicija. Već početkom juna oglasićemo još nekoliko pozicija za sektore hrane, logistike i nabavke, a sledeći veći talas zapošljavanja predviđen je za septembar.“, kaže Aleksandra Triantafyllidou, regionalni direktor za ljudske resurse kompanije IKEA jugoistočna Evrope.