Tražimo 250 novih kolega!

(Beograd, 20. januar 2017.)

Izgradnja prve robne kuće IKEA je već uveliko počela, a paralelno sa gradnjom okupljamo i tim koji će u Beogradu raditi na ostvarenju IKEA vizije - „stvaranje bolje svakodnevnice za što veći broj ljudi“. U prethodnim mesecima pridružilo nam se 50 novih kolega, a u narednim nedeljama objavljujemo konkurse za preostalih 250.

U periodu od 20. do 29. januara objavljujemo konkurs za odeljenja prodaje, logistike, tehničkog upravljanja objektom i odeljenja za procenu štete i popravke nameštaja, a od 27. februara do 7. marta tražićemo kolege za rad na kasama, u sektoru za odnose s kupcima, u sektoru hrane, dostave proizvoda i u kontakt centru. Za kandidate koji žele fleksibilno radno vreme, za sve pozicije postoji mogućnost i ugovora na nepuno radno vreme koje može iznositi 20, 25, 30 ili 35 sati nedeljno.

Ovo je do sada najveći talas zapošljavanja za robnu kuću IKEA. Zapošljavanje se odvija na uobičajeni IKEA način. Prijave zainteresovanih kandidata primaju se preko internet stranice IKEA Srbija gde se mogu naći sve informacije o postupku zapošljavanja, a prvi korak je podnošenje biografije. Nakon pregleda pristiglih biografija slede telefonski intervjui, a potom i razgovori uživo, kao i procenjivanje kandidata kroz tzv. evaluacioni centar, gde se, osim poslovnih veština, procenjuje i usklađenost ličnih vrednosti kandidata sa vrednostima kompanije IKEA.

Vrednosti na kojima IKEA temelji svoje poslovanje i traži ih u svojim zaposlenima su, pre svega: zajedništvo – jer svi zaposleni doprinose napretku i samo zajednički je moguće ostvariti IKEA viziju, odnosno stvarati bolji svakodnevni život za što veći broj ljudi; skromnost i snaga volje – gde skromnost ne znači držati se po strani, jer ponekad moramo biti odlučni kako bismo bili plemeniti; vođenje ličnim primerom – jer ljude inspiriše ponašanje drugih i zato IKEA zaposleni svojim ponašanjem treba da daju dobar primer kolegama, ali i kupcima; briga o troškovima – jer dobre rezultate možemo ostvariti i uz pažljivo planiranje resursa; i stalna težnja za napredovanjem – i to kroz postavljanje pitanja i znatiželju.

Robna kuća IKEA u Beogradu otvara se na leto 2017. godine, u Bubanj Potoku. Ukupno ćemo zaposliti oko 300 ljudi koji će se brinuti za oko 3 miliona posetilaca, koliko očekujemo u prvoj godini poslovanja, kao i za 9.500 proizvoda, koliko ćemo ponuditi našim posetiocima i kupcima.

Da li želiš da nam se pridružiš?

Proveri slobodna radna mesta