Zaposleni IKEA Grupe biće obradovani dodatnim iznosom od 108 miliona evra

(Beograd, 2. decembar 2016.)
Jedan od načina kako IKEA Grupa zahvaljuje svojim zaposlenima jeste putem programa lojalnosti Tack!. IKEA Grupa će u penzione fondove svojih zaposlenih uplatiti dodatnih 108 miliona evra, kao znak zahvalnosti za njihovu lojalnost i doprinos.

“Želimo da pokažemo svojim zaposlenima koliko cenimo njihovu lojalnost i njihov doprinos uspehu kompanije IKEA. To radimo putem programa Tack! Zadovoljstvo mi je što mogu da objavim da će ove godine IKEA Grupa izvršiti uplatu od 140,349 RSD bruto u privatni penzioni fond svakog zaposlenog u Srbiji,” kaže Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije IKEA Jugoistočna Evropa.

Otkako je pre tri godine Tack! pokrenut, za program je izdvojeno ukupno 413 miliona evra. Iznos izdvojen na globalnom nivou se deli na sve zemlje članice IKEA Grupe, u skladu s proporcionalnim učešćem date zemlje u ukupnom fondu zarada. Preduslov za finansiranje programa jeste da IKEA Grupa ostvari svoje poslovne ciljeve. Inače, IKEA ulaže u bezbrižnu budućnost svojih zaposlenih i kroz mesečni doprinos privatnoj penziji za sve zaposlene koji se odluče na ovaj vid ulaganja.

“Tack je švedska reč za ‘Hvala’. Svaki zaposleni je podjednako zaslužan za naš uspeh i neprekinuti rast. Upravo zato su svi zaposleni IKEA Grupe uključeni u Tack! u skladu s istim, pravičnim i jednostavnim principima,” kaže Stefan Vanoverbeke, generalni direktor kompanije IKEA Jugoistočna Evropa.

Kao deo ovog jedinstvenog programa lojalnosti, u penzione fondove zaposlenih IKEA Grupe svake godine se uplaćuje dodatni iznos, koji se utvrđuje prema istom, pravičnom i jednostavnom načelu. Svaki zaposleni IKEA Grupe u Srbiji, koji u kompaniji IKEA provede pet ili više godine, prima istovetan iznos, bez obzira na radno mesto ili platni razred.

Pored programa Tack! svi zaposleni IKEA Grupe imaju pravo i na One IKEA Bonus, kojim se, u zavisnosti od postignutih rezultata, zaposleni jednom godišnje nagrađuju iznosom jedne mesečne plate.